Reklama

Reklama

Tarta z białą kaszanką i jabłkami

Sprawdź, czy pyszna tarta z białą kaszanką i jabłkami przypadnie Ci do gustu.

Składniki

  • 200 g białej kaszanki np. ZM Pekpol
  • 1 opakowanie słonego ciasta francuskiego
  • 3 duże jabłka
  • 1 duża cebula
  • sok z połowy cytryny
  • świeży majeranek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kaszankę kroimy w plasterki. Ciasto rozmrażamy, wykładamy nim formę do pieczenia, obciążamy (np. suszoną fasolą) i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Na podpieczonym spodzie układamy plastry cebuli, na nich na przemian plastry kaszanki i jabłek. Całość posypujemy połową świeżego majeranku i zapiekamy kolejne 15 minut w temp 200 ˚C. Po wyciągnięciu posypujemy świeżym majerankiem.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje