Tarta z dynią i papryką

Przygotujesz ją z łatwością!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj przesiany cukier puder, żółtka, sól, wodę i zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Dynię zetrzyj na tarce. Paprykę pokrój i podsmaż. 2/3 ciasta rozwałkuj, wytnij 5 kwiatków, a resztą wylep formę. Ponakłuwaj widelcem.

2. Ubij białka z solą. Dodaj żółtka, cukier, ubijaj. Wlej śmietanę, wsyp starty ser, dodaj dynię i paprykę. Wymieszaj łyżką i wyłóż na spód ciasta. Resztę ciasta rozwałkuj i przykryj wierzch tarty. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Na wierzchu ułóż kwiatki, piecz jeszcze 10 minut.

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas