Tarta z marcarpone

Pomysł na smaczny obiad.

Tarta
Tarta 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozmroź, wyłóż nim formę i nakłuj widelcem. Przykryj je papierem do pieczenia i piecz ok. 10 minut. Odkryj i piecz kolejne 10 minut. W międzyczasie przygotuj farsz. Pokrzywę umyj, przelej ją na sicie lekko przestudzonym wrzątkiem i posiekaj. Serek połącz z jogurtem, wbij jajka i wymieszaj całość. Dodaj posiekaną pokrzywę. Dopraw farsz solą, pieprzem oraz posiekaną papryczką chilli. Rozłóż go równomiernie na podpieczonym cieście. Piecz ok. 30 minut, udekoruj listkami bazylii.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas