Tarta z ziołowym nadzieniem

Na obiad lub kolację

Tarta
Tarta123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do miseczki wsyp mąkę. Dodaj trochę soli i cukier. Do- łóż margarynę oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę o śr. 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Wstaw do lodówki na 25 minut. 

2. Marchewki obierz, opłucz, gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Wyjmij je, przestudź. Ułóż na schłodzonym spodzie. Pozostałe jajka wymieszaj z kwaśną śmietaną i kremówką. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj suszoną natkę i szczypiorek. Wylej na wierzch tarty. Piecz ją 50 min w 175 st. Udekoruj.

Zmysłowe smaki: Tarta z bakłażanemInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas