Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem to doskonałe, szybkie i pyszne danie
Tarta ze szpinakiem to doskonałe, szybkie i pyszne danieINTERIA.PL

Składniki

- ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 80-100 ml zimnej wody
  • 125 g masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szczypta soli

- nadzienie:

  • 300 g szpinaku (świeży lub mrożony)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany
  • 100 g sera feta
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny

Tarta ze szpinakiem - przygotowanie

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
INTERIA.PL