Tartaletki z gorgonzolą i borowikami

Tartaletki podawaj z sałatką
Tartaletki podawaj z sałatką123RF/PICSEL
  • 25 dag sera gorgonzola (ew. innego z niebieską pleśnią)
  • 30 dag mąki pszennej,
  • 15 dag masła
  • 2 żółtka
  • 2 jajka
  • 3 dag suszonych borowików
  • 40 dag pomidorków
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 1 marchewka
  • 5 dag włoskich orzechów
  • 1 op. mieszanki różnych sałat
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 3 łyżki oliwy
  • mielona gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do foremek
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?