Reklama

Reklama

Tatar z łososia

Król wykwintnych przystawek.

Składniki na 4 porcje
400 g łososia
1 posiekana cebulka (może być czerwona)
1 łyżeczka skórki cytrynowej
3 łyżki posiekanego kopru
4 żółtka
1 łyżka marynowanego pieprzu
1 łyżka oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
listki bazylii do dekoracji
Przygotowanie 40-60 min.
Łososia mielimy, dodajemy pozostałe składniki. Formujemy (najlepiej za pomocą foremek lub filiżanek) i schładzamy. Podajemy po ok. 1 godzinie schładzania. Dekorujemy listkami bazylii. W wersji luksusowej podajemy z czarnym kawiorem.

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: przystawki i przekąski | ryby | łosoś

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje