Tatarskie czebureki z farszem

Czebureki z farszem
Czebureki z farszemmateriały prasowe

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżka spirytusu

- farsz

  • 700 g mięsa wieprzowo-wołowego
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g sera Nadbiebrzańskiego np. MSM Mońki
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz i majeranek do smaku

- sos

  • 300 g serka topionego ze szczypiorkiem np. MSM Mońki
  • 100 ml jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?