Tatarskie kibini

Pierożki doskonałe do barszczu!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

  •  30-40 dag karkówki
  •  duża cebula
  •  ząbek czosnku
  •  smalec
  •  majeranek
  •  sól, pieprz, papryka
  • jajko, kminek
  • Przygotowanie:

    Karkówkę pokroić w drobniutką kosteczkę. Posiekać cebulę i czosnek. Na smalcu podsmażyć mięso. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć razem na wolnym ogniu około 7 min. Doprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Przestudzić. Ciasto rozwałkować. Wycinać z niego małe krążki. Na połowie krążków ułożyć po porcji mięsa. Następnie przykryć je pozostałymi krążkami ciasta. Zalepić brzegi formując okrągłe pierożki. Ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać odrobiną kminku. Piec na złoto w temp. 200°C. Podawać do barszczyku.

    Smacznego
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Dołącz do nas