Tęczowy tort ze śliwką kalifornijską na Dzień Matki

Tort ze śliwką kalifornijską
Tort ze śliwką kalifornijskąmateriały prasowe

Składniki

  • 210g pokrojonych śliwek kalifornijskich
  • 100g purée ze śliwek kalifornijskich
  • 420g mąki pszennej
  • 360g cukru pudru
  • 6 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 400g niesolonego masła
  • 390ml pełnotłustego mleka
  • 3 średnie jajka + 3 żółtka
  • 195 g jogurtu greckiego
  • 1 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • Szczypta soli
  • Barwnik do żywności- kolor według uznania
  • 125g cukru pudru + dodatkowy do posypania
  • Jadalne kwiaty do dekoracji
14-16 porcji

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?