Teriyaki burrito z rybą
Do tego przepisu możemy wykorzystać dowolną, białą rybę.

Składniki
- Tortilla pszenna np. marki Sandra
- Awokado
- Sola
- Suszone nasiona chilli
- Natka pietruszki
- Liście szpinaku
- Łyżeczka świeżego, startego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- ½ szklanki sosu sojowego
- ½ szklanki oliwy z orzeszków ziemnych
- 3 łyżki octu balsamicznego
Sposób przygotowania
Sos sojowy, oliwę, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir mieszamy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy rybę. Marynujemy przez kilka godzin (ok. 4-5). Po tym czasie rybę podsmażamy z kilkoma łyżkami marynaty. Tortillę podgrzewamy przez kilkanaście sekund. Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Na tortilli układamy umyte liście szpinaku, awokado, rybę oraz polewamy marynatą pozostałą na patelni. Posypujemy wszystko nasionami chilli i pokrojoną natką pietruszki. Zawijamy.