Tiramisu marchewkowe z morelami
Sposób przygotowania
1. Marchewki obierz, umyj, drobno zetrzyj. Skrop sokiem z cytryny. Masło utrzyj z 12 dag cukru i 1 cukrem waniliowym oraz kolejno wbijanymi jajkami. Potem domieszaj porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. Dołóż startą marchewkę. Dobrze wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Na tym rozłóż biszkopty i lekko wciśnij je w ciasto. Piecz ok. 20 minut w 180 st. Po wystudzeniu przetnij na 2 paski.
2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i pozostałym cukrem waniliowym. Wymieszaj z likierem. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Morele osącz. Paski ciasta przełóż kremem oraz owocami. Schładzaj 2 godziny. Wierzch oprósz kakao.