Tiramisu miodowe z brzoskwiniami

Nietypowa wersja tiramisu, ciekawe połączenie smaków. Warto spróbować!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miseczki. Skrop likierem, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Białko ubij z cukrem. Pianę z białka połącz z żółtkiem. Wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz mak. Wymieszaj. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij małe porcje na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka piecz 5-8 minut w 200 st.
2. Serek mascarpone utrzyj z miodem i kwaśną śmietaną. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, domieszaj do masy serowej. Brzoskwinie krótko zmiksuj. Do wysokich pucharków nałóż na przemian: ciastka, krem oraz mus brzoskwiniowy. Deser od razu podawaj.

Jak zrobić lody jagodowe?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas