Tiramisu w 4 wersjach

Tiramisu nie zawsze musi wyglądać tak samo!
Tiramisu nie zawsze musi wyglądać tak samo!123RF/PICSEL

Melonowe z maślanymi herbatnikami i karmelem

Składniki:

  • 200 ml gorącego naparu mocnej kawy
  • 6 łyżek + 8 dag cukru
  • 2 łyżki likieru kawowego
  • po 50 dag mascarpone i mielonego twarogu
  • 1 melon miodowy
  • 25 dag herbatników maślanych
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 3-4 łyżki kakao

Przygotowanie:

Pomarańczowe z waflowymi rurkami i bezami

Składniki:

  • 200 ml gorącego naparu mocnej kawy
  • 2 łyżki + 8 dag cukru
  • 2 łyżki likieru kawowego
  • po 50 dag mascarpone i mielonego twarogu
  • 4 pomarańcze
  • ok. 10 dag rurek waflowych
  • kilka różowych ciastek bezowych
  • 3-4 łyżki kakao
  • 4 waflowe rurki

Przygotowanie:

Wiśniowe z migdałowymi ciasteczkami

Składniki:

  • 200 ml gorącego naparu mocnej kawy
  • 2 łyżki + 8 dag cukru
  • 2 łyżki likieru kawowego
  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • po 50 dag mascarpone i mielonego twarogu
  • 1 słoik (720 ml) kompotu z wiśni
  • 25 dag kruchych ciastek migdałowych (np. cantuccini)
  • 3-4 łyżki kakao do oprószenia deseru

Przygotowanie:

Kokosowe z podłużnymi biszkoptami i mango

Składniki:

  • 200 ml gorącego naparu mocnej kawy
  • 2 łyżki + 8 dag cukru
  • 2 łyżki likieru kawowego
  • 2 mango
  • po 50 dag mascarpone i mielonego tłustego twarogu
  • 2 łyżki drobnych wiórków kokosowych
  • 20 dag podłużnych biszkoptów (tzw. kocich języczków)
  • 3-4 łyżki kakao do oprószenia deseru
  • 1 łyżka grubych wiórków kokosa
  • melisa do dekoracji

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?