Tiramisu w szklance
Na sam widok cieknie ślinka!

Składniki
- zaparzona mocna kawa 200 ml
- serek mascarpone 250 g
- śmietana 30 proc. 250 g
- biszkopty okrągłe
- cukier trzcinowy 3 łyżki
- cukier wanilinowy 3 łyżeczki
- rum 30 ml
- kakao
Sposób przygotowania
Na początku zaparzyć kawę, zostawić do ostudzenia. Do miksera wrzucić schłodzoną śmietankę.
Kiedy śmietanka będzie już ubita, powoli dodać serek mascarpone, cukier trzcinowy oraz cukier wanilinowy.
Po dokładnym wymieszaniu stopniowo dodawać ok. 100 ml kawy.
Kiedy krem będzie już gotowy można zacząć układać składniki w szklankach.
Biszkopty namaczać w pozostałej kawie, wymieszać z rumem, włożyć do szklanek, przykryć warstwą kremu, a następnie posypać kakao. Czynności powtórzyć aż do wypełnienia szklanek.