Torcik bezowy

Słodkości na gorące dni.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 gotowe blaty bezowe,
- 3 łyżeczki żelatyny,
- 50 dag truskawek,
- szklanka cukru pudru,
- torebka cukru waniliowego,
- 50 dag śmietanki kremówki

Przygotowanie:

Żelatynę zalej niewielką ilością wody, odstaw aby spęczniała, następnie rozpuść podgrzewając. Truskawki przebierz. Ok. 1/3 zmiksuj z 1/3 cukru pudru, wymieszaj z 1/3 żelatyny. Masą posmaruj 1 blat bezowy. Na tym ułoż połowę pokrojonych na połówki truskawek. Odłóż łyżkę cukru pudru, z pozostałym ubij śmietankę dosypując cukier waniliowy. Wymieszaj z resztą żelatyny. Wylej na truskawki. Przykryj ostatnim blatem. Ozdób resztą truskawek. Ochłodź. Posyp cukrem pudrem.

Czas przygotowania 25 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas