Reklama

Reklama

Torcik czekoladowo - cynamonowy

Wyjątkowo smaczny deser!

Składniki:

Ciasto:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 1/2 opakowania proszku do pieczenia

Reklama

Krem:

  • 50 dag serka mascarpone
  • 25 dag czekolady gorzkiej
  • 250 ml śmietany 30 proc.
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:

1. Białka ubij z solą. Dodaj żółtka, potem mąki, proszek i kakao. Wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

2. Czekoladę rozpuść, żelatynę zalej wrzątkiem. Serek zmiksuj z cynamonem i cukrem pudrem. 3/4 śmietany wymieszaj z serkiem. Dodaj 3/4 płynnej czekolady, żelatynę. Wymieszaj. Biszkopt przekrój w poprzek. Posmaruj kremem. Udekoruj czekoladą i śmietaną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje