Torcik Esterhazy

Tort Esterhazy
Tort Esterhazy123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 6 białek
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku z pomarańczy
  • 15 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • duża szczypta cynamonu
  • szczypta soli

- krem

  • 6 żółtek
  • 35 dag masła
  • 4 łyżki miodu
  • 1 i 1/2 szkl. mleka 3,2%;

- do dekoracji

  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2-3 łyżki wrzątku
  • 6 kostek gorzkiej czekolady
  • 10 dag płatków migdałowych
8-10 porcji

Sposób przygotowania

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?