Torcik leśny z likierem pomarańczowym

Deser z owocami leśnymi
Deser z owocami leśnymi123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 jajek
  • 2/3 szkl. cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 60 dag mieszanki owoców leśnych (jagód, poziomek, malin, jeżyn)
  • 70 ml likieru pomarańczowego
  • 3 szkl. śmietany kremówki
  • 3 op. zagęstnika typu śmietan-fix
8-10 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na ciasto leśny mech ze szpinakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?