Torcik macchiato

W sam raz na poprawę nastroju!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Foremki lub większą, okrągłą formę posmaruj masłem i posyp bułką tartą.Jajka utrzyj z solą i cukrem na puszystą masę. Przesiej do niej mąki i wymieszaj.Powlewaj do foremek i piecz 30 minut w temp. 200 stopni C. Przygotujkrem kawowy: listki żelatyny namaczaj przez 10 minut w zimnej wodzie.Odciśnij i rozpuść w kąpieli wodnej. Jogurt wymieszaj z cukrem, rozpuszczonymiżelatyną i kawą. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj. Ubij na sztywno100 ml kremówki i wmieszaj do masy kawowej. Krem wyłóż na wystudzonyspód i wstaw na pół godziny do lodówki. Przygotuj biały krem: żelatynęnamocz i rozpuść j.w. Jogurt połącz z cukrem, 2 łyżeczkami cukru waniliowegoi żelatyną. Wrzuć posiekaną czekoladę i wymieszaj. Ubij 100 ml kremówkii dodaj do jogurtu. Wyłóż na warstwę kremu kawowego. Wstaw do lodówki.

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas