Torcik macchiato

W sam raz na poprawę nastroju!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Foremki lub większą, okrągłą formę posmaruj masłem i posyp bułką tartą.Jajka utrzyj z solą i cukrem na puszystą masę. Przesiej do niej mąki i wymieszaj.Powlewaj do foremek i piecz 30 minut w temp. 200 stopni C. Przygotujkrem kawowy: listki żelatyny namaczaj przez 10 minut w zimnej wodzie.Odciśnij i rozpuść w kąpieli wodnej. Jogurt wymieszaj z cukrem, rozpuszczonymiżelatyną i kawą. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj. Ubij na sztywno100 ml kremówki i wmieszaj do masy kawowej. Krem wyłóż na wystudzonyspód i wstaw na pół godziny do lodówki. Przygotuj biały krem: żelatynęnamocz i rozpuść j.w. Jogurt połącz z cukrem, 2 łyżeczkami cukru waniliowegoi żelatyną. Wrzuć posiekaną czekoladę i wymieszaj. Ubij 100 ml kremówkii dodaj do jogurtu. Wyłóż na warstwę kremu kawowego. Wstaw do lodówki.

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas