Reklama

Reklama

Torcik mocno czekoladowy

Coś dla miłośników czekoladowych deserów!

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 6 jajek
  • 2/3 szkl. cukru
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 dag truskawek
  • 1 duży słoik kremu czekoladowo-orzechowego
  • 4 łyżki likieru pomarańczowego
  • owoce do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Czekoladę stop. Truskawki umyj, oczyść, potnij na połówki. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij z cukrem. Domieszaj żółtka, czekoladę, skórkę z pomarańczy, mąkę, kakao i proszek. 

2. Formę (śr. 20 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz je 40 min w 175 st. Wystudź, rozetnij na 3 placki. 3 Krem lekko podgrzej, wymieszaj z likierem. Blaty przełóż masą oraz truskawkami. Tort chłodź 1 godzinę. Udekoruj według uznania.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje