Torcik okazjonalny

Tort zrobiony w domu smakuje najlepiej.
Tort zrobiony w domu smakuje najlepiej. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 8 jajek
  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 torebki kisielu cytrynowego
  • 2 torebki kisielu wiśniowego
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 3 szklanki cukru pudru
  • bita śmietana kremówka
  • konfitury malinowe
  • żelki
  • listki czekoladowe do dekoracji tortu
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • cukier waniliowy
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 łyżki grysiku kukurydzianego
  • 3/4 szklanki mleka
  • kostka masła    

Sposób przygotowania:

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?