Torcik Pavlova z kremem waniliowym

Torcik Pavlova z kremem waniliowym
Torcik Pavlova z kremem waniliowym123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 białek kurzych jajek
  • 2 szkl. drobnego cukru
  • 4 łyżeczki soku wyciśniętego z limonki
  • 1/2 łyżeczki skórki startej z limonki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. mocno schłodzonej śmietany kremówki 36 proc.
  • 30 dag serka mascarpone
  • 2 małe opakowania cukru waniliowego
  • 40 dag borówek amerykańskich
  • 2 łyżki likieru waniliowego (lub np. migdałowego)
8 porcji

Sposób przygotowania:

Rada cukiernika

Jak dobrze przechowywać żółtka i białka

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?