Torcik z kokosowym kremem

Rozpływa się w ustach!

Ciasto biszkoptowe z truskawkami
Ciasto biszkoptowe z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Biszkopt: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, porcjami dosypując cukier i cukier waniliowy. Kiedy piana z białek będzie sztywna, kolejno domieszaj do niej żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz je ok. 25 minut w 200 ºC. Wystudź, rozkrój na 2 placki. 

2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Schłodź. 

3. Truskawki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Ułóż z nich rozetę na wierzchu ciasta.

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas