Reklama

Reklama

Torcik z truskawkową pianką

Rozpływa się w ustach!

Składniki

  • 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • ćwierć szklanki mąki tortowej
  • kilka łyżek kakao
  • szczypta soli

Składniki - krem

  • 500 ml śmietany 30 proc.
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 60 dag serka mascarporne
  • żelatyna
  • 70 dag truskawek

Sposób przygotowania

1. Truskawki umyj, pokrój. Mąkę i kakao przesiej, wymieszaj. Białka ubij z solą. Stopniowo dodawaj cukier i po jednym żółtku. Dodaj składniki sypkie i wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę i piecz 40 minut w temp. 170 st. C. 

2. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj serek, żelatynę, zmiksuj. Do połowy kremu dodaj połowę truskawek i wymieszaj. Biszkopt przekrój na 2 blaty. Na jeden wyłóż krem, przykryj drugim. Kremem bez truskawek pokryj wierzch i boki. Udekoruj owocami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje