Torcik z truskawkową pianką

Rozpływa się w ustach!

Tort z truskawkami
Tort z truskawkamiDobry Tydzień

Sposób przygotowania

1. Truskawki umyj, pokrój. Mąkę i kakao przesiej, wymieszaj. Białka ubij z solą. Stopniowo dodawaj cukier i po jednym żółtku. Dodaj składniki sypkie i wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę i piecz 40 minut w temp. 170 st. C. 

2. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj serek, żelatynę, zmiksuj. Do połowy kremu dodaj połowę truskawek i wymieszaj. Biszkopt przekrój na 2 blaty. Na jeden wyłóż krem, przykryj drugim. Kremem bez truskawek pokryj wierzch i boki. Udekoruj owocami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas