Torcik z trzema warstwami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • 5 dag masła
  • 5 dag cukru
  • 7 dag mąki
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
10-12 porcji

Składniki

na musy

  • 750 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki żelatyny
  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • 50 ml mocnego naparu kawy
  • 50 ml likieru kokosowego
  • DEKORACJA: lowoce, pralinki, wiórki czekoladowe i polewa czekoladowa

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?