Reklama

Reklama

Torciki bez pieczenia

Ich przygotowanie jest proste, smak wyborny, a wygląd efektowny. Polecamy je na uroczyste spotkania, ale z takimi delicjami można świętować nawet bez okazji.

Przekładaniec kawowy

Składniki

  • ok. 10 paczek (po 10 dag każda) herbatników
  • 2/3 szkl. cukru
  • 3 budynie waniliowe
  • 4 szkl. mleka
  • 2–3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1 i 1/2 kostki (razem 30 dag) miękkiego masła
  • 4 łyżki likieru kawowego
  • 1 polewa czekoladowa

Sposób przygotowania

1. Proszek budyniowy wymieszaj z 2/3 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Mieszając, gotuj do zgęstnienia. Przełóż do miseczki i wystudź. Kawę rozpuść w 2-3 łyżkach wrzątku.

2. Zimny budyń utrzyj, porcjami dodając masło. Domieszaj kawę oraz likier. Tortownicę wyłóż folią. Wokół brzegu ustaw pierwszy rząd ciastek, przycinając je do wysokości formy. Cienko posmaruj je kremem. Ustawiaj kolejne rzędy, wykorzystując resztę ciastek i kremu, aż wypełnisz całą formę i położysz wierzch z ciastek. Torcik schładzaj przez noc. Potem oblej stopioną polewą i udekoruj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje