Torciki z jabłkami

Tort z jabłkami na każdą okazję
Tort z jabłkami na każdą okazję 123RF/PICSEL

Serowy z chrupiącą posypką

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
  • 40 dag cukru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • sól
  • 4 jajka
  • 40 dag masła
  • 3-4 jabłka deserowe
  • 50 dag mielonego tłustego twarogu
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • mąka do oprószenia stolnicy

Przygotowanie:

Kruchy z lukrem

Składniki:

  • 50 dag mąki pszennej
  • 25 dag masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 i 1/2 kg jabłek
  • 10 dag rodzynek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 12 dag brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 op. lukru
  • masło i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Budyniowy oblany czekoladą

Składniki:

  • 1 kg słodkich jabłek deserowych
  • sok z 1 cytryny
  • 50 dag masła
  • 30 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 6 jajek
  • 35 dag mąki pszennej
  • 1 małe op. proszku do pieczenia
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 500 ml mleka
  • o 15 dag gorzkiej i mlecznej czekolady
  • 10 dag margaryny
  • tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?