Tort cytrynowy

Smakuje doskonale!
Smakuje doskonale! 123RF/PICSEL
  • 5 jajek
  • ¾ szklanki cukru
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki mleka
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 1 i ¼ szklanki cukru
  • 35 dag masła
  • 5 łyżek skórki otartej z cytryny
  • ¾ szklanki soku z cytryny
  • żółty barwnik spożywczy
  • sok z ½ cytryny
  • 3 łyżki skórki otartej z cytryny
Jesteś w czymś naprawdę dobra? Wykorzystaj to!INTERIA.PL
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?