Tort Grażyny

Ten tort smakuje wyśmienicie.
Ten tort smakuje wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 20 dkg zmielonych orzechów
  • 20 dkg zmielonych migdałów lub kokosu
  • 8 jajek
  • 3 łyżki bezglutenowej bułki tartej
  • 4 łyżki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • słoiczek konfitur z malin lub poziomek
  • masło klarowane do posmarowania tortownic
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • cukier waniliowy
  • 10 dag cukru pudru
  • 4 łyżki grysiku kukurydzianego
  • 3/4 szklanki mleka
  • 10 dag mleka w proszku
  • 20 dkg krówek
  • 15 dag cukru
  • 10 dag masła
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?