Tort mocno cytrynowy

Cytrynowy tort pięknie się prezentuje i smakuje wyjątkowo.
Cytrynowy tort pięknie się prezentuje i smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki na 10-12 porcji:

  • 5 jajek
  • ¾ szklanki cukru
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki mleka
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 1 i ¼ szklanki cukru
  • 35 dag masła
  • 5 łyżek skórki otartej z cytryny
  • ¾ szklanki soku z cytryny
  • żółty barwnik spożywczy
  • sok z ½ cytryny
  • 3 łyżki skórki otartej z cytryny

Przygotowanie:

Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?