Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy
Tort naleśnikowymateriały prasowe

Składniki

  • 2 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody gazowanej np. Jaworowy Zdrój (TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”)
  • szczypta soli
  • 6 łyżki masła lub oleju roślinnego
  • łyżeczka kurkumy
  • Składniki masy:
  • 500 g mascarpone
  • 1l mocno schłodzonej słodkiej śmietanki 30%
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Dodatkowo: ulubione świeże owoce (np. maliny, truskawki, jagody)

Sposób przygotowania

Przepis na naleśniki z seremInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?