Tort Philadelphia z winogronami (bez pieczenia)

Sernik na zimno.


Reklama

Składniki:

  • 150 g masła
  • 250 g Cantuccini
  • 8 płatów żelatyny
  • 600 g serka Philadelphia
  • 300 g naturalnego jogurtu
  • 100 g cukru
  •  Opakowanie cukru waniliowego
  • 75 ml likieru miętowego
  • Sok z 1 cytryny
  • 125 g śmietany kremówki
  • po 250 g białych i różowych winogron
  • Galaretka do ciast
  •  Olej do formy

Przygotowanie:

Masło roztopić. Dodać pokruszone Cantuccini i umieścić w nasmarowanej olejem okrągłej formie. Docisnąć, aby powstał spód ciasta. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek, jogurt i 100 g cukru, cukier waniliowy i likier miętowy dobrze wymieszać. Żelatynę odcisnąć, roztopić, zmieszać z sokiem z cytryny i 1-2 łyżkami masy, a następnie dodać do pozostałej masy. Śmietanę ubić i wmieszać do masy. Masę nałożyć do tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Na torcie ułożyć winogrona i wlać lekko tężejącą galaretkę do ciast. Odstawić jeszcze na godzinę w chłodne miejsce. Dekorować miętą.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje