Tortilla z kurczakiem

Takie danie możesz zaserwować domownikom na obiad, albo na kolację. Tortilla z kurczakiem jest pyszna!

Do środka gotowej tortilli można włożyć ulubione świeże warzywa
Do środka gotowej tortilli można włożyć ulubione świeże warzywa123RF/PICSEL

Umyte mięso pokrój w paski.Oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą meksykańską.Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. Papryki pokrój w kostkę. Papryczkę chili drobno posiekaj (jeśli nie chcesz żeby potrawa była bardzo ostra, usuń z niej pestki). Sparzone pomidory obierz ze skórki, usuń pestki i podkrój w drobną kostkę.

Dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek oraz bazylię, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na patelnię wlej olej. Gdy będzie bardzo gorący, wrzuć kurczaka. Smaż 5-7 minut. Dodaj pokrojone papryki; mieszając, smaż jeszcze ok. 5 min.

Do miski włóż ugotowany ryż, dodaj mięso wraz z warzywami, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Na suchej patelni podgrzej tortille (po kilka minut z każdej strony, aby lekko zmiękły). Na każdym placku rozłóż przygotowany farsz. Zwiń jak krokiety, podawaj z pomidorową salsą.  

Chow mein z kurczakiemInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas