Tortilla z mięsem mielonym
Pomysł na smaczny i i sycący obiad.

Składniki
- farsz
- 30 dag mielonego mięsa
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag tartego sera
- 1 puszka krojonych pomidorów pelati
- po 1 łyżeczce suszonego oregano i ziół prowansalskich
- szczypta pieprzu cayenne
- sól i pieprz do smaku
- dodatkowo
- 1 opakowanie placków do tortilli
- 2 pomidory
- kilka liści sałaty
- 1 cebula
Sposób przygotowania
1. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko przesmaż, a następnie wrzuć mielone mięso. Smaż. Po 10 minutach zmniejsz ogień, dodaj pomidory i fasolę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Przykryj i duś około 12 minut. 2. Placki podgrzej na suchej patelni. Na każdy rozgrzany placek nakładaj porcję mięsa, starty ser, sałatę, a także pomidory i cebulę pokrojone w paski. Złóż, by składniki się połączyły. Podawaj od razu.