Tortilla z mięsem mielonym

Pomysł na smaczny i i sycący obiad.

Tortille z mięsem
Tortille z mięsem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko przesmaż, a następnie wrzuć mielone mięso. Smaż. Po 10 minutach zmniejsz ogień, dodaj pomidory i fasolę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Przykryj i duś około 12 minut. 

2. Placki podgrzej na suchej patelni. Na każdy rozgrzany placek nakładaj porcję mięsa, starty ser, sałatę, a także pomidory i cebulę pokrojone w paski. Złóż, by składniki się połączyły. Podawaj od razu. 


Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas