Reklama

Reklama

Tortilla z mięsem mielonym

Pomysł na smaczny i i sycący obiad.

Składniki - farsz

  • 30 dag mielonego mięsa
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag tartego sera
  • 1 puszka krojonych pomidorów pelati
  • po 1 łyżeczce suszonego oregano i ziół prowansalskich
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól i pieprz do smaku

Składniki - dodatkowo

  • 1 opakowanie placków do tortilli
  • 2 pomidory
  • kilka liści sałaty
  • 1 cebula

Sposób przygotowania

1. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko przesmaż, a następnie wrzuć mielone mięso. Smaż. Po 10 minutach zmniejsz ogień, dodaj pomidory i fasolę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Przykryj i duś około 12 minut. 

2. Placki podgrzej na suchej patelni. Na każdy rozgrzany placek nakładaj porcję mięsa, starty ser, sałatę, a także pomidory i cebulę pokrojone w paski. Złóż, by składniki się połączyły. Podawaj od razu. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje