Tortille z kremem twarożkowym
Z koperkiem, szczypiorkiem i wędzonym łososiem.
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kanapki, przygotuj tortillę! To smaczne rozwiązanie, które szybko przyrządzisz na drugie śniadanie do pracy i do szkoły. Tym razem twarożek Mój Ulubiony połączyliśmy z tortillą, łososiem i ziołami - taka delikatna kompozycja poza walorami smakowymi i wizualnymi posiada jeszcze jedną zaletę - możesz ją przyrządzić na ciepło i na zimno.
Smacznego!
Składniki:
- Tortille pszenne, ok 3-4 sztuki
- 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony
- 150 g wędzonego łososia w plastrach
- sól, pieprz do smaku
- 1/3 pęczka koperku
- 1/3 pęczka szczypiorku
Przygotowanie:
1. Szczypiorek i koperek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić pieprzem i solą. Rozsmarować serek na tortilli, na wierzchu ułożyć plasterki łososia. Ciasno zwinąć w rulon.
2. Powtórzyć z resztą tortilli do wyczerpania składników. Rulony ukośnie pociąć na kawałki ok 4 cm.