Tortille z kremem twarożkowym

Z koperkiem, szczypiorkiem i wędzonym łososiem.

Lekkie tortille z kremem twarożkowym
Lekkie tortille z kremem twarożkowymmateriały prasowe

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kanapki, przygotuj tortillę! To smaczne rozwiązanie, które szybko przyrządzisz na drugie śniadanie do pracy i do szkoły. Tym razem twarożek Mój Ulubiony połączyliśmy z tortillą, łososiem i ziołami - taka delikatna kompozycja poza walorami smakowymi i wizualnymi posiada jeszcze jedną zaletę - możesz ją przyrządzić na ciepło i na zimno.

Smacznego!

Składniki:

  • Tortille pszenne, ok 3-4 sztuki
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 150 g wędzonego łososia w plastrach
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1/3 pęczka szczypiorku

Przygotowanie:

1. Szczypiorek i koperek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić pieprzem i solą. Rozsmarować serek na tortilli, na wierzchu ułożyć plasterki łososia. Ciasno zwinąć w rulon.

2. Powtórzyć z resztą tortilli do wyczerpania składników. Rulony ukośnie pociąć na kawałki ok 4 cm.

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas