Reklama

Reklama

Tortille z kurczakiem, sałatą i żurawiną

Chcesz urozmaicić swoim bliskim menu obiadowe? Spróbuj tego!

Czas przyrządzenia: ok. 40 minut

Składniki

  • 4 pszenne tortille
  • pierś z kurczaka
  • czerwona cebula
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • sok z połowy limonki
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • olej do smażenia
  • garść rukoli
  • garść roszponki
  • 2 łyżki płatków z parmezanu
  • pół szklanki świeżej żurawiny
  • pół szklanki wiśni z kompotu
  • łyżka miodu
  • szczypta cynamonu
  • szczypta imbiru
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie paski. Zanurz w marynacie przygotowanej z soku z limonki, sosu sojowego, przyprawy do gyrosa, soli i pieprzu. Odstaw na 30 minut do lodówki. Smaż z pokrojoną drobno cebulą. 

2. Sałaty i parmezan wymieszaj. Na maśle podsmaż żurawinę i wiśnie z miodem, dodaj cynamon i imbir, smaż jeszcze chwilę. 

3. Tortille podgrzej na patelni, układaj w nich mięso, sałatę, polej sosem żurawinowym. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje