Tortille z kurczakiem, sałatą i żurawiną

Chcesz urozmaicić swoim bliskim menu obiadowe? Spróbuj tego!

Tortille
Tortille123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie paski. Zanurz w marynacie przygotowanej z soku z limonki, sosu sojowego, przyprawy do gyrosa, soli i pieprzu. Odstaw na 30 minut do lodówki. Smaż z pokrojoną drobno cebulą. 

2. Sałaty i parmezan wymieszaj. Na maśle podsmaż żurawinę i wiśnie z miodem, dodaj cynamon i imbir, smaż jeszcze chwilę. 

3. Tortille podgrzej na patelni, układaj w nich mięso, sałatę, polej sosem żurawinowym.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas