Toskańska pieczonka

Udka pieczone
Udka pieczone123RF/PICSEL

Składniki

  • 6-7 podudzi q5-6 łyżek startego sera typu parmezan
  • 3/4 szkl. zielonych oliwek bez pestek
  • 3 czerwone cebule
  • 1 czosnkowa cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. białego wytrawnego wina lub bulionu warzywnego (np. z kostki)
  • 2 łyżeczki mielonej kozieradki
  • 1 łyżeczka suszonego cząbru
  • szczypta mielonego kminku
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • 5-6 łyżek oliwy
3-4 porcji

Sposób przygotowania

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?