Toskański dżem z marchewki

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
1
Udostępnij

W polskiej kuchni rzadko kiedy pojawiają się dżemy z warzyw. A szkoda, bo są nie tylko smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Na Zachodzie - zwłaszcza w Toskanii czy w Portugalii - popularny jest dżem marchewkowy. Spróbuj, a na stałe zagości w twoim menu!

Toskański dżem z marchewki
Toskański dżem z marchewki123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kg marchwi
  • 600 g cukru
  • sok z 3 cytryn
  • łyżeczka startej skórki z cytryny

Zobacz, jak krok po kroku przygotować toskański dżem z marchewki:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Nietypowy, toskański dżem z marchewki
      Nietypowy, toskański dżem z marchewkiInteria Kulinaria
      INTERIA.PL
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      1
      Super
      relevant
      0
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Lubię to
      like
      1
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na