Tosty francuskie z bananami

Bardzo słodkie i bardzo energetyczne. Idealne śniadanie na leniwy poranek!

Słodkie i energetyczne
Słodkie i energetyczne123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 kromki czerstwego, białego pieczywa
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 banany
  • Syrop klonowy lub miód
  • Garść orzechów włoskich

Przygotowanie:

Jajka rozbij do miseczki, wymieszaj z mlekiem i miodem.

Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kromki zamaczaj w miseczce, a następnie smaż na patelni, aż się zarumienią.

Banany pokrój w plasterki, orzechy posiekaj.

Gotowe tosty polej syropem klonowym lub miodem, udekoruj bananami i orzechami.

Jak zrobić domowe nuggetsy?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas