Tosty na wypasie

Przepis z książki „Ugotuj mi tato”.

Tosty na wypasie
Tosty na wypasiemateriały prasowe

Wykonanie:

Pierś z indyka pokrój w cienkie plasterki, dopraw solą i papryką. Polej kawałki odrobiną oliwy i wymieszaj. Grilluj na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.

Chleb tostowy z tej strony, która będzie przywierać do tostera, posmaruj masłem.

Na toście ułóż ser, cebulę pokrojoną w cienkie plastry, grillowanego indyka. Zamknij go drugą kromką i włóż do tostera.

Rozgrzej tłuszcz na patelni i posadź jajka.

Gotowy tost posmaruj majonezem i połóż na wierzchu jajko sadzone. Posyp posiekanym drobno szczypiorkiem.

Przepis pochodzi z książki "Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiak. Wydawnictwo Edipresse Książki.

"Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiak
"Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiakmateriały prasowe
Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia Kulinaria
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas