Tradycyjny kapuśniak

Nasz organizm wciąż potrzebuje dodatkowych źródeł witamin. Kapuśniak może być rozwiązaniem.

Prawdziwy smak tradycji
Prawdziwy smak tradycji123RF/PICSEL

Przygotowanie

Włoszczyznę i pasternak oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wlej 3 szklanki wody i gotuj na niewielkim ogniu przez około 30 minut.

Wrzuć pokrojone i umyte żeberka. Gotuj, aż będą miękkie.

W głębokim rondlu na oleju podsmaż posiekaną cebulę i kapustę. Wlej wywar z warzyw i wrzuć liść laurowy, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Całość gotuj na małym ogniu około 40 minut. Pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

Przed podaniem zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Przepis na kapuśniak z frankfurterkamiInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas