Reklama

Reklama

Tradycyjny kapuśniak

Nasz organizm wciąż potrzebuje dodatkowych źródeł witamin. Kapuśniak może być rozwiązaniem.

Składniki

  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • pasternak
  • pęczek włoszczyzny
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • cebula
  • liść laurowy
  • 1/2 kg żeberek
  • sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 ziemniaków


Przygotowanie

Reklama


Włoszczyznę i pasternak oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wlej 3 szklanki wody i gotuj na niewielkim ogniu przez około 30 minut.

Wrzuć pokrojone i umyte żeberka. Gotuj, aż będą miękkie.

W głębokim rondlu na oleju podsmaż posiekaną cebulę i kapustę. Wlej wywar z warzyw i wrzuć liść laurowy, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Całość gotuj na małym ogniu około 40 minut. Pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.

Przed podaniem zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.


Dowiedz się więcej na temat: kapuśniak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje