Reklama

Reklama

Trifle z ajerkoniakiem i czekoladą

Wyjątkowy deser.

 Składniki na 4 porcje:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 250 ml zimnego mleka
  • 125 ml likieru jajecznego
  • Opakowanie musu waniliowego w proszku
  • 75 g biszkoptów
  • 75 g zimnej śmietany kremówki
    draże do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:

Czekoladę drobno posiekać. Mleko, 50 ml likieru i mus ubijać za pomocą robota kuchennego, najpierw na najniższych obrotach, a następnie przez 3 minuty na najwyższych. Dodać kawałki czekolady. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, połowę z nich umieścić w pucharkach i polać 50 ml likieru. Nałożyć połowę kremu i kolejną porcję biszkoptów, a na to pozostały krem. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Śmietanę ubić i nakładać na wierzch, polać resztą likieru, dekorować drażami.


Dowiedz się więcej na temat: Trifle z ajerkoniakiem i czekoladą

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje