Reklama

Reklama

Truskawki z białą czekoladą

Wyjątkowe konfitury.

Składniki na 5 słoiczków:

- 1 kg truskawek,
- 50 dag cukru żelującego 2:1,
- łyżeczka kwasku cytrynowego,
- 10 dag białej czekolady,

Przygotowanie:

1. Truskawki oczyść, pokrój na małe kawałki. Wymieszaj z cukrem żelującym i kwaskiem cytrynowym. Mieszając zagotuj na silnym ogniu.
2. Zmniejsz płomień i stale mieszając gotuj 4 min. Czekoladę pokrój na drobne kawałki, dodaj do truskawek.
3. Słoiczki wyparz, ustaw do góry dnem na ściereczce, aby ociekły (nie wycieraj, ponieważ pozostające na szkle drobinki ścierki spowodują szybsze psucie przetworów). Do słoiczków włóż konfiturę, szczelnie zamknij. Na 3 minuty ustaw do góry dnem.
Czas przygotowania 30 minut

Reklama

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: truskawki | przetwory

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje