Trzy sosy, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu
Maj to miesiąc, w którym większość z nas rozpoczyna okres przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Słońce, zielona trawa, ciepły wiatr, a do tego pyszne jedzenie – najlepiej z grilla. Dziś grillowanie stało się sztuką, a sztuka potrzebuje odpowiedniej oprawy np. w postaci smakowitych sosów. Oto 3 propozycje, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu.
S.O.S. do mięsa
Jak sprawić, by smakołyki z grilla były jeszcze lepsze? Użyjmy sosów, które dopełnią smaku grillowych potraw. W sklepach znajdziemy gotowe produkty, np. sosy marki Kuhne (Sos Salsa, Steak czy Ciemne Piwo). To idealne rozwiązanie dla tych, którzy szybko, wygodnie i w praktyczny sposób chcą urozmaicić smak tradycyjnej karkówki czy kiełbasek.
Wśród propozycji firmy znajdują się:
- Sos Salsa - esencja kuchni meksykańskiej. Klasyczny sos na bazie pomidorów, papryki, cebuli i ziół. Znakomicie nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw pieczonych i grillowanych. Doskonały do mięs, kiełbasek z grilla, steków oraz przyprawiania ryżu i makaronu. Bardzo dobrze sprawdza się jako dip. Jego intensywny smak i aromat nadadzą każdej potrawie niepowtarzalnego charakteru.
- Sos Ciemne Piwo - smaku tego sosu nie da się pomylić z żadnym innym. Wyborny aromat ciemnego piwa, pomidorów i dymu z ogniska, a do tego piękna, ciemna barwa. Podany ze stekiem, kiełbaskami czy szaszłykami zamieni potrawę w wyrafinowane dzieło kulinarne. Jego wyraźny, ostry smak zaspokoi podniebienia przede wszystkim tych smakoszy, którzy gustują w pikantnych dodatkach.
- Sos Steak -wyborny smak dojrzałych pomidorów i owoców mango z dodatkiem zielonego pieprzu sprawia, że każda potrawa zyskuje pyszny smak. To połączenie, które idealnie pasuje do wołowiny i innych dań z grilla.