Trzy sposoby na naleśniki

Naleśniki z łososiem - propozycja smacznej przystawki
Naleśniki z łososiem - propozycja smacznej przystawki 123RF/PICSEL

Z wędzonym łososiem i koperkiem

Składniki

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. mleka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • sól
  • 4 gałązki koperku
  • 4 łyżeczki oleju
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki mielonego twarożku
  • odrobina soku z cytryny
  • 25 dag wędzonego łososia w plasterkach
  • 8 łyżeczek startego chrzanu

Przygotowanie:

Z pomidorami oraz mozzarellą

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. mleka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • sól
  • 1 czerwona cebula
  • 8-10 małych pomidorków
  • 25 dag sera mozzarella
  • 2 gałązki bazylii
  • 6-7 łyżek pesto (ze słoika)
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie:

Z pieczarkami w śmietanie

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. mleka
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • sól
  • 30 dag pieczarek
  • 20 dag śmietany kremówki
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 2-3 ciemnego sosu pieczeniowego (z torebki)
  • pieprz, cukier
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • olej
  • 1-2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

Przygotowanie:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?