Uszka i pierogi

Nie ma tu nic skomplikowanego, a ciasto wychodzi doskonałe
Nie ma tu nic skomplikowanego, a ciasto wychodzi doskonałe123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/2 kg mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 3,2 proc.
  • 1 całe jajko + 1 żółtko
  • szczypta soli
Dzieci uwielbiają je podjadać
Dzieci uwielbiają je podjadać123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłego mleka
  • 1 całe jajko + 1 żółtko
  • szczypta soli
  • FARSZ
  • 50 g suszonych grzybów (podgrzybki lub borowiki)
  • 1 mała cebulka
  • 1 białko
  • 1 czubata łyżka bułki tartej
  • 3 łyżeczki masła
  • sól, pieprz
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?