Reklama

Reklama

Vege burger

Burger z zielonego groszku z dressingiem cytrynowo maślankowym będzie nie tylko idealną propozycją dla wegetarian, ale również zadba o sylwetkę. Dressing słodzony jest syropem z agawy i jest idealny dla osób uczulonych na gluten.

Składniki

  • 200 g ugotowanego groszku
  • 1 jajko
  • Łyżka mąki kukurydzianej
  • Dressing np. Wellfit Cytryna i Maślanka np. marki Kühne
  • 1 ogórek gruntowy
  • Sałata
  • Pomidor
  • Żółta papryka
  • Pełnoziarnista bułka
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Groszek blendujemy z jajkiem i mąką na jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety i pieczemy na grillu przez kilka minut po każdej stronie. Warzywa myjemy, kroimy na plasterki, mieszamy i doprawiamy dressingiem. Bułkę przekrawamy na pół, wkładamy do niej mieszankę warzyw i kotleta z groszku. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje