W jednym garnku, czyli fasolka po bretońsku z papryką

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej. Następnie ugotować ją do miękkości.

W jednym garnku, czyli fasolka po bretońsku z papryką
W jednym garnku, czyli fasolka po bretońsku z paprykąmateriały prasowemateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej. Następnie ugotować ją do miękkości. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, połowę kostki rosołowej i pokrojoną w kostkę marchewkę. Na osobnej patelni podsmażyć kiełbaskę, boczek i cebulę. Paprykę i papryczki jalapeno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do fasoli. Całość gotować ok. 30 minut. Na koniec fasolkę zabarwić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku.

Zmysłowe smaki: Torcik bezowy z truskawkami i bitą śmietanąInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas