Reklama

Reklama

W jednym garnku, czyli fasolka po bretońsku z papryką

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej. Następnie ugotować ją do miękkości.

Składniki

  • 5 papryczek jalapeno (np. marki Kühne)
  • 40 g fasoli
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 0.5 kg kiełbasy
  • 20 dag wędzonego boczku
  • mały koncentrat pomidorowy
  • ząbek czosnku
  • 3 marchewki
  • połowa kostki rosołowej
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek

Sposób przygotowania:

Reklama

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej. Następnie ugotować ją do miękkości. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, połowę kostki rosołowej i pokrojoną w kostkę marchewkę. Na osobnej patelni podsmażyć kiełbaskę, boczek i cebulę. Paprykę i papryczki jalapeno pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do fasoli. Całość gotować ok. 30 minut. Na koniec fasolkę zabarwić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje