Składniki: - 35 dag cienkich sznycelków schabowych, - puszka mango w plastrach, - 1 chili, - pęczek kolendry, - 2 łyżki oliwy, - sól, pieprz, curry, - listek laurowy, - 2-3 łyżeczki soku z limetki,- 200 ml mleczka kokosowego,- 250 ml bulionu Przygotowanie: Sznycelki pokrój na połówki. Rozetnij chili. Usuń nasionka, strączek posiekaj. Osącz mango. Posiekaj kolendrę. Na oleju na silnym ogniu szybko obsmaż mięso (z każdej strony po 1-2 minuty). Oprósz solą, pieprzem i curry, wyjmij. Mango i listek laurowy szybko przysmaż w tłuszczu po smażeniu mięsa. Skrop sokiem z limetki. Dodaj łyżkę curry, zasmaż nie rumieniąc. Podlej bulionem i mleczkiem kokosowym. Gotuj 2 min. Dodaj kolendrę. Dopraw. Polej mięso. Podawaj z ryżem. Udekoruj plasterkami limetki. Porcja zawiera: 189 kcal Czas przygotowania: 30 min.